Pokemonstad.jouwweb.nl
Home » black & white

black & white

Het leven van een Trainer

 

Je avontuur als Trainer voert je kriskras door de Unova region, waar je heel wat Pokémon en veel strijdlustige Trainers zult tegenkomen. Voordat je op pad gaat om te ontdekken wat een Trainer allemaal te wachten staat, kom je in je eigen woonplaats eerst een stel leuke mensen tegen.

 

Het stadje waar je woont, heeft een gretige Trainer niet veel te bieden.

De verschijning van Team Plasma

 

De eerste plek die je aandoet in je nieuwe avontuur, is Accumula Town. Hier kom je voor het eerst de groepering tegen die bekend staat als Team Plasma. Tijdens een toespraak van een lid van Team Plasma hoor je wat ze van plan zijn: ze willen de Pokémon scheiden van hun Trainers!

 

Wanneer je in het stadje aankomt, is Team Plasma al bezig met de voorbereidingen voor de toespraak.

De eerste Gym Leader

 

Na je bezoek aan Accumula Town is Striaton City de volgende plek op je lijstje. Daar vind je het onderzoekscentrum van Fennel en de eerste Pokémon Gym.

 

De Pokémon Gym in Striaton City is een enorm gebouw naast het Pokémon Center.

 

 

De C-Gear verdienen

 

Na het veroveren van je eerste Gym Badge in Striaton City is het nog geen tijd om verder te gaan. Je moet namelijk eerst een bezoekje brengen aan een wetenschapper met de naam Fennel. Ze heeft een opdracht voor je en als je die hebt uitgevoerd, krijg je van haar de C-Gear: een cool apparaat dat bol staat van compleet nieuwe communicatiefuncties. De C-Gear maakt het mogelijk om andere spelers met een Pokémon Black of Pokémon White bij jou in de buurt te zien en met hen te communiceren.

 

Fennel vraagt je om naar Dreamyard te gaan en daar wat Dream Mist op te halen.

 

 

 

 

Volgende stop: Nacrene City

 

Het rustieke Nacrene City is een cultureel centrum in de regio. In het stadje bevinden zich vele historische gebouwen en een museum. Hier vind je ook de volgende Pokémon Gym!

 

Veel inwoners van Nacrene City hebben van de oude warenhuizen hun thuis gemaakt.

 

 

Ga de strijd aan in Castelia City Gym!

 

Voordat je Castelia City verlaat, moet je een bezoek brengen aan de Gym, waar Gym Leader Burgh op je wacht. Daag Burgh en zijn Bug-type Pokémon uit om de derde Gym Badge te bemachtigen.

 

De Gym is gebouwd als een gigantische bijenkorf. Zoek naar muren waar je doorheen kunt lopen.

Brandend zand!

 

Het landschap verandert drastisch zodra je Castelia City verlaat. Als je naar Nimbasa City wilt, moet je een uitgestrekte woestijn oversteken. De woestijn is niet helemáál verlaten – speur de omgeving af naar het Desert Resort en Relic Castle.

 

Zodra je vanuit Castelia City de dorre woestijn inloopt, vliegt het zand je om de oren.

Feest in Nimbasa City!

 

Als je op verkenning uitgaat in Nimbasa City, kun je er niet omheen: er zijn zo veel leuke dingen te doen! Er is een reuzenrad, een stadion, een achtbaan en nog veel meer. In Nimbasa City kun je ook de Battle Subway nemen en je vaardigheden meten met verschillende sterke Trainers.

 

Samen met N zweef je door de lucht in het reuzenrad.Een brug naar Driftveil

 

Op het pad tussen Nimbasa City en Driftveil City ligt een ophaalbrug die je moet oversteken. Langs de route kom je allerlei interessante mensen tegen, waaronder Alder, de Pokémon League Champion.

 

Als je Gym Leader Elesa hebt verslagen, wijst ze je de weg naar de Driftveil Drawbridge.Op zoek naar Team Plasma

 

Ga op zoek naar ontsnapte leden van Team Plasma, die zich ergens in Driftveil City verborgen houden. Pas als je Team Plasma hebt gevonden, kun je de Gym Leader van de stad uitdagen. Je kunt ervan uitgaan dat de leden van Team Plasma zich niet zomaar gewonnen zullen geven!

 

Gym Leader Clay geeft je de instructies voor het opsporen van Team Plasma in Driftveil City.

 

Nieuwe Battle Styles!

 

Er is een Trainer in Driftveil City die jou heel graag een nieuwe manier van vechten wil laten zien.

 

Ontmoetingen in Mistralton City

 

Tijdens je verblijf in Mistralton City ontmoet je enkele belangrijke mensen. Eerst maak je kennis met Cedric Juniper, de vader van Professor Juniper! De oude Juniper is ook Pokémon-professor. Kennis van Pokémon zit duidelijk in de familie! 

Je hebt ook een ontmoeting met Skyla, de Gym Leader van Mistralton City. Voordat je de strijd kunt aangaan met haar Flying-type Pokémon, moet je een weg zien te vinden door de Gym. Spring in de kanonnen en schiet jezelf omhoog, naar de plek waar Skyla op je wacht.

 

Wanneer je in Mistralton City arriveert, heb je een ontmoeting met Cedric en Skyla tegelijk

.Trotseer de zee!

 

Je lange reis naar Opelucid City voert over wisselend terrein en zelfs over water. Alder helpt je op weg met de HM Surf, waarmee je over de golven kunt scheren op de rug van een Pokémon.

 

Je kunt Alder niet missen, met zijn fel oranje haar en relaxte houding. Als je hem tegenkomt op Route 7, ontvang je HM03 Surf.

 

Voordat je je avontuur kunt voortzetten, moet je een van je Pokémon Surf leren.

 

Als je de HM Waterfall vindt, kun je nog meer bestemmingen over water bereiken.

 

 

 

Lekker chillen in Icirrus City!

 

Als je eenmaal je in Icirrus City bent aangekomen, neemt de intensiteit van het verhaal - en de gevechten - toe. Voordat je verder kunt, moet je Pokémon Gym Leader Brycen verslaan. En je maakt kennis met de Dragonspiral Tower, een bouwwerk dat sterk verbonden is met de Legendarische Pokémon in Unova.

 

De vloeren van de Icirrus City Gym zijn bedekt met ijs en daardoor spekglad.

 

Het grootste deel van het jaar kom je niet over deze kuil heen.

 

Een wondere witte wereld!

 

Als het winter is in je game, heb je toegang tot plekken waar je eerder niet kon komen. Zoek in Icirrus City naar een aantal van deze locaties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winkelparadijs

 

Op weg naar Opelucid City, op Route 9, kom je langs de gigantische Shopping Mall Nine. Hier vind je een heleboel winkels. Shopping Mall Nine is de ideale plek om een deel van het geld uit te geven dat je van de mineralenkoper in Icirrus City hebt gekregen.

 

De TM's zijn hier vreselijk duur, maar je kunt de prijs verlagen door vóórdat je gaat shoppen de Bargain Power Pass Power te activeren.

 

Naast de vele leuke winkels kom je in Shopping Mall Nine ook meerdere Trainers tegen die graag met je willen vechten.

 

Bij de nabijgelegen Tubeline Bridge komt elke vrijdagavond een groep motorrijders samen. Zoek de leider van de bende en daag hem uit voor een gevecht!

 

 

Een stad met twee gezichten

 

Je zoektocht naar aanwijzingen over de Legendarische Dragon-type Pokémon in de Unova Region voert naar Opelucid City, een stad met een gespleten persoonlijkheid. Veel kenmerken van Opelucid City zijn afhankelijk van de game die je speelt, Pokémon Black Version of Pokémon White Version, zoals het uiterlijk van de stad en de muziek die je hoort als je er bent. Ook kom je in elk van de games tegenover een andere Gym Leader te staan.

 

De Opelucid City in Pokémon Black Version heeft een coole futuristische uitstraling.

 

De weg naar de overwinning!

 

Victory Road is de laatste hindernis die je moet overwinnen om bij de Elite Four te komen. Langs dit bergpad word je voortdurend uitgedaagd. Grijp deze kansen om je voor te bereiden op de zware gevechten die je te wachten staan op de top.

 

Voordat je Victory Road betreedt, krijg je bemoedigende woorden van je beste vrienden.

 

De poorten van Victory Road gaan alleen open voor Trainers die alle acht de Gym Badges bezitten.

 

Victory Road slingert tegen een berghelling omhoog. Volg het kronkelende pad naar de Elite Four op de top!

De Elite Four van de Pokémon League!

 

Eindelijk heb je de ultieme uitdaging als Pokémon Trainer bereikt: de Elite Four van de Pokémon League! Vier van de sterkste Trainers in Unova dagen je uit voor de belangrijkste strijd van je leven. Anders dan in eerdere Pokémon-games, kun je zelf de volgorde van de gevechten met de Elite Four bepalen. Wanneer je deze briljante Trainers hebt verslagen, heb je het recht om te vechten met de Pokémon League Champion!

 

Shauntal

 

Het literaire genie Shauntal is ook een begaafd Trainer die is gespecialiseerd in Ghost-type Pokémon.

 

Shauntal wacht achter een van de deuren in het Pokémon League Plaza.

 

Grimsley

 

De onvoorspelbare Grimsley is een groot liefhebber van gokspelletjes en een nog groter liefhebber van Pokémon-gevechten! Zijn Dark-type Pokémon vormen een serieuze uitdaging voor jouw team, dus blijf scherp!

 

Grimsley wacht je op in een prachtig ingerichte kamer met een gigantische armluchter aan het plafond.

 

Marshal

 

Marshal, een meester in de vechtkunst, is een indrukwekkende figuur. Maar nog indrukwekkender zijn Marshal’s Fighting-type Pokémon!

 

Ga de strijd aan met deze Trainer en bereid je voor op een gedenkwaardig gevecht!

 

Caitlin

 

Caitlin is klaar om jouw Pokémon de stuipen op het lijf te jagen met de krachtige aanvallen van haar Psychic-type Pokémon.

 

Caitlin brengt de meeste tijd slapend in bed door om haar geweldige mentale krachten te sparen.

 

De Champion is verslagen!

 

Dit komt totaal onverwacht... Alder is al verslagen! Het schijnt dat N je voor is geweest en zowel de Elite Four als de Champion al heeft verslagen. Bovendien wil N iedereen in de hele regio ertoe dwingen hun Pokémon vrij te laten... of er zwaait wat!

 

Nadat je de Elite Four hebt verslagen, ga je naar het standbeeld midden in het Plaza, waar je toegang kunt krijgen tot de Champion.

 

Je komt erachter dat N Alder al heeft verslagen. Kun je N nog tegenhouden?

 

Team Plasma heeft een ondergronds kasteel gebouwd dat nu verrijst om de Elite Four in te sluiten!

 

Het ultieme gevecht!

 

Nu N de Pokémon League heeft verslagen, wil Team Plasma het plan om de Pokémon in de Unova Region te bevrijden, ten uitvoer brengen. Jij bent de enige die het tegen N en zijn legendarische Pokémon kan opnemen. Bereid je voor op een gevecht met de leider van Team Plasma om het lot van de Unova Region te beslissen.

 

Jij bent weliswaar degene die het tegen N moet opnemen, maar de Gym Leaders van Unova staan achter je.

 

Je reis is niet voorbij!

 

Zelfs als je de Elite Four hebt uitgedaagd en verslagen, en oog in oog hebt gestaan met meesterbrein Ghetsis in zijn kasteel, is je reis nog lang niet voorbij. Hieronder zie je welke fantastische plekken je nog kunt bezoeken en wat je allemaal kunt doen in Unova na het aflopen van de eindcredits.

 

Bezoek nieuwe plaatsen.

 

Oplettende Trainers hebben gezien dat een aantal stadjes en plekken niet toegankelijk waren toen je de Elite Four nog niet had uitgedaagd. Nu kun je heel Unova verkennen. Als je vanuit Nimbasa City of Opelucid City naar het oosten gaat, kun je Village Bridge en de Abundant Shrine bezoeken. 

Bepaalde toegangspaden die eerder waren geblokkeerd, zijn nu open. Je kunt nu bijvoorbeeld verder de Dreamyard in om met sterke Trainers te vechten en moeilijk te vinden Pokémon te ontmoeten!

 

De Village Bridge is niet alleen een wonder van oude architectuur; rond deze brug over de rivier is een levendige gemeenschap ontstaan.

 

Iemand is zo vriendelijk geweest om de pylon die de weg door de Dreamyard blokkeerde, weg te halen, zodat je het gebied nu verder kunt verkennen.

 

Ontdek nieuwe en bekende Pokémon.

 

In veel van de nieuwe gebieden die je kunt bezoeken in Unova, wemelt het van de Pokémon uit andere regio’s. Ontmoet Pokémon uit Kanto, Johto, Hoenn en Sinnoh op plekken als de Giant Chasm en rond Lacunosa Town.

 

De vader van Professor Juniper, Cedric Juniper, wil je graag helpen. Hij upgrade je Pokédex naar de National Pokédex!

 

Geen zorgen: je Pokédex wordt bijgewerkt, zodat je eenvoudig kunt bijhouden welke Pokémon je hebt gezien. Het krachtige trio Cobalion, Terrakion en Virizion wacht op een uitdaging. Hou ook je ogen open voor Kyurem, een gevaarlijke legendarische Dragon- en Ice-type Pokémon die je vaardigheden flink op de proef zal stellen!

 

Neem het opnieuw op tegen de Elite Four.

 

Als je de Elite Four één keer hebt verslagen, betekent het niet dat je als Trainer niets meer hebt te bewijzen. Deze vier Trainers, de sterkste van Unova, staan na hun eerste nederlaag te popelen om revanche te nemen. Maar let op: de volgende keer dat je het tegen Shauntal, Grimsley, Caitlin en Marshal opneemt, zijn hun teams heel wat sterker! 

Je kunt het beste eerst de rest van Unova verkennen, jezelf versterken en op zoek gaan naar extra krachtige Pokémon. En als je er klaar voor bent, ga je terug naar de Pokémon League om te bewijzen dat je de beste Trainer van Unova bent!

 

De teams van de Elite Four zijn sterker dan ooit en bovendien uitgebreid met Pokémon van buiten Unova.

 

 

 

 

 

De Trainers van Pokémon

 

Kies bij het begin van het spel of je als mannelijke of vrouwelijke Trainer wilt spelen. Welke Trainer je ook kiest, je beleeft hetzelfde fantastische avontuur!

 

Vrienden

 

De mensen die je ontmoet in de Unova region, zijn al even gevarieerd als de Pokémon die je tegenkomt.

 

Ken jeVijanden

 

Niet iedereen die je tegenkomt, heeft het beste met je voor: enkele slechteriken zijn uit op kwaad in Unova en willen hun snode plannen niet door jou laten dwarsbomen. Vooral Team Plasma zul je vaak tegenkomen. Dit team is erop uit om - naast andere gemene plannen - de Pokémon van anderen te stelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gym Leaders in Unova

 

Overal in Unova ontdek je interessante stadjes en steden die je kunt verkennen. Veel daarvan hebben Pokémon Gyms. Je moet de lokale Gym Leader verslaan voordat je je avonturen kunt vervolgen.

 

 

De Elite Four van de Pokémon League

 

 

Pokémon League Champion Alder

 

Bij je eerste ontmoeting met Alder, de Pokémon League Champion, is hij niet geïnteresseerd in een gevecht.

 

 

Shauntal, Grimsley, Marshal en Caitlin, vier van de sterkste Trainers in de Unova Region, vormen samen de Elite Four.

 

N

 

Je zult N heel wat keren tegen het lijf lopen in de Unova region en hij zal je dan vaak uitdagen voor een gevecht.