Pokemonstad.jouwweb.nl
Home » pokemonkaarten toernooien

Deze site heeft tot doelstelling informatie te geven over alle speelplekken waar je terecht kunt om mee te doen aan de Pokémonliga of aan officiële (gesanctioneerde) toernooien die de Toernooi Organisatoren (TO's) met zijn allen organiseren. 

 

 

Het Pokémon ruilkaartspel is een strategisch kaartspel (vergelijkbaar met schaken) dat gespeeld wordt met decks van 60 kaarten. Deze decks bevatten Pokémon, Trainerkaarten en Energiekaarten, waarmee in de regel de spelers proberen elkaars Pokémon uit te schakelen. Wie het eerste het team van de tegenstander heeft uitgeschakeld heeft gewonnen. Onder de knop "Overige info › spelregels" wordt uitgelegd hoe dit spel te spelen. 

Pokémon Organized Play maakt deel uit van het wereldwijde Play! Pokémon programma van The Pokémon Company international en houdt zich bezig met twee hoofdactiviteiten: 

 

 

 

De Pokémonliga's stellen zich ten doel het Pokémon Trading Card Game als spel te promoten en plezier te beleven aan Pokémon. Daartoe organiseren wij bijeenkomsten waar je voornamelijk het ruilkaartspel kunt (leren) spelen volgens de geldende regels. Spelers kunnen bij deelname regelmatig exclusieve promokaarten en aan het eind van elke speelperiode een league pin verdienen. Ook ontmoet je daar anderen die, net als jij, in Pokémon geïnteresseerd zijn. Regelmatig zien wij ook dat de spelers onderling elkaar verder helpen met de diverse gameboyspellen van Pokémon. Als je wilt weten of er een Pokémonliga bij jou in de buurt is druk dan op de knop pokemonliga's" op deze pagina. 

 

 

 

 

Voor het seizoen 2013-2014 staan er diverse grote (series van) toernooien in de planning. Dat zullen voor het komende jaar de League Challenge de , de Regional Championships, een   European Challenge Cup 2014) en het Nederlandse Kampioenschap(voor Nederland) en Belgisch Kampioenschap (voor België en Luxemburg) zijn. Voor meer informatie over deze afzonderlijke toernooien kun je op de knop van je keuze op deze pagina drukken. Het inschrijven voor deze toernooien verloopt ook via deze site onder de knop Inschrijven › Toernooien". 

Ook verzorgen de Pokémonliga's Prereleases en eigen toernooien. Wie meer wil weten over deze toernooien wordt aangeraden contact te zoeken met de afzonderlijke Pokémonliga's (zie knopPokemonliga's"). De toernooien worden wel op deze site aangekondigd, maar hiervan verloopt de inschrijving uitsluitend via de organiserende toernooi-organisator zelf. Voor zover mogelijk nemen we de eigen ligatoernooien ook op in onze  (zie knop Toernooien › Toernooiagenda"). De toernooi-agenda wordt regelmatig bijgewerkt, evenals een groot deel van de overige internetpagina's die onder de knoppen aangegeven staan. Men kan de uitslagenlijsten en foto's van de desbetreffende toernooien van het nieuwe seizoen 2013-2014 vinden onder de knopToernooien › Resultaten 2013-2014". De resultaten van voorgaande jaren zijn te bekijken in het archief (zie knop Overige info › Archief"). 

 

 

Voor vragen en meer informatie kun je altijd terecht

 

Zeg hier wat er is wij geven het antwoord

Er zijn op diverse plaatsen in dit land Pokémonliga's, gezellige speelclubs waar pokémonliefhebbers elkaar ontmoeten en om dit kaartspel met elkaar te spelen onder deskundige begeleiding van één of meerdere gymleader(s). Voordat je een pokémonliga de eerste keer bezoekt is het verstandig even contact op te nemen met de liga van je keuze, omdat (heel) soms een bijeenkomst niet kan doorgaan i.v.m. feestdagen, vakanties of om een andere reden. Kijk of er een liga bij jou in de buurt is en klik op de stad van je keuze. Iedereen is welkom op de pokémonliga om het spel te (leren) spelen. Pokémon is één van de leukste denksportspellen die er is en wordt gespeeld door jong en oud (van 6 tot 66+ jaar).

 

 

Bij een eerste bezoek aan een liga, zoek altijd eerst even contact met de gymleader, want soms valt er een ligabijeenkomst uit. 

 

Wat is een league Challenge?

De League Challenge toernooien zijn nieuw voor het seizoen 2014 en vervangen de Pokemon TCG Battle Road toernooien. Actieve Pokemon Liga’s zal de mogelijkheid geboden worden om een League Challenge toernooi te draaien tijdens elk League-seizoen. Deze verandering zal meer spelers een kans geven om aan rating toernooien mee te doen. De League Challenge toernooien zijn de laagste categorie kwalificatietoernooien en de Resultaten 2013-2014 tellen mee voor de Championship punten die de winnaars verdienen. Deze zijn van belang of je kans maakt op een plaats op de wereldkampioenschappen (Wie meer wil weten over Championship punten (klik hier)).

De uitslagen en foto's van deze toernooien staan onder de knop "Toernooien › Resultaten 2013-2014.

 

 

Toernooistructuur

Er wordt gespeeld met je eigen deck volgens het Modified Constructed Format. Dat wil zeggen dat er een beperking ligt op de kaarten die je mag gebruiken. Vooraf aan de wedstrijd dien je een decklist aan de spelleiding te overleggen en tijdens het toernooi vinden er deckcontroles plaats.

Alleen kaarten die voorkomen in de onderstaande sets mag je gebruiken:

 

afkorting

 

naam serie/kaart

 

symbool

 

NXDBW Next DestiniesDEXBW Dark ExplorersDRXBW Dragons ExaltedBCRBW Boundaries CrossedPLSBW Plasma StormPLFBW Plasma FreezePLBBW Plasma BlastLTRBW Legendary TreasuresKSSKalos Starter SetXYXYDRVDragon VaultPRpromo's BW 33 en verder; XY 1 e.v.MCDMcDonalds Collection 2MCDMcDonalds Collection 3

 

De rondes zullen uitsluitend gespeeld worden volgens Zwitsers systeem, er is dus geen Top-cut. Het aantal ronden Zwitsers wordt bepaald door het aantal deelnemers, waarbij gameplay gespeeld wordt in rondes van 30 minuten + 3 beurten. Voor zover mogelijk worden de divisies zo veel mogelijk gescheiden gehouden van elkaar. De spelers worden ingedeeld over 3 spelersdivisies, bepaald door het geboortejaar. De divisies zijn:

Junior divisie: geboren in 2003 of later;

Senior divisie: geboren in 1999, 2000, 2001 en 2002;

Masters divisie: geboren in 1998 of eerder.

 

 

Waar moet je aan denken voor een toernooi

 Zorg dat je het nummer van je Pokémonspelerspas (PlayerID kaart) bij je hebt;

 Zorg dat je de toernooi regels doorgelezen hebt, zodat je weet wat je mee moet nemen naar een evenement;

 Zorg dat je decklistformulier (zie onder de knop ) volledig ingevuld is vooraf aan het toernooi;

 Zorg dat de kaarten van je deck op de volgorde van je decklist liggen i.v.m. controle vooraf aan het toernooi;

 Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent, want wie te laat verschijnt krijgt een "round loss".

 

Prijzen

De hoofdprijs van de League Challenge toernooiseries is een speciale Trofee kaart voor de 1ste tot en met de 4e plaats van elke divisie.

 

 

Inschrijving

De omvang van de League Challenge toernooien zijn in principe beperkter in omvang dan de City Championships. Daarom, om teleurstelling te voorkomen, is het van belang vast voor in te schrijven om je inschrijving veilig te stellen. Ook bij verhindering wordt het uitermate op prijs gesteld de organiserende gymliga/toernooi-organisator van je terugtrekking op de hoogte te stellen.

 

 

 

Deelname aan een League Challenge kost € 2,50.

 

Wat zijn de City Championships

Dit jaar zullen er verspreid over de Benelux landen diverse City Championships gehouden worden. Dit zijn wedstrijden waarbij spelers in elk van de drie divisies de titel City Champion kan verdienen. De City Championships zijn bedoeld als hogere categorie kwalificatietoernooien en de Resultaten 2013-2014 tellen mee voor de Championship punten die de winnaars verdienen. Deze Championship punten zijn van belang of je kans maakt op een plaats op de wereldkampioenschappen (Wie meer wil weten over Championship punten (klik hier)). De City Championships zullen in de maanden december 2013 tot en met januari 2014 gehouden worden.

De uitslagen en foto's van deze toernooien staan onder de knop "Toernooien › Resultaten 2013-2014

 

 

Toernooistructuur

Er wordt gespeeld met je eigen deck volgens het Modified Constructed Format. Dat wil zeggen dat er een beperking ligt op de kaarten die je mag gebruiken. Vooraf aan de wedstrijd dien je een decklist aan de spelleiding te overleggen en tijdens het toernooi vinden er deckcontroles plaats.

 

Alleen kaarten die voorkomen in de onderstaande sets mag je gebruiken:

 

afkorting

 

naam serie/kaart

 

symbool

 

NXDBW Next DestiniesDEXBW Dark ExplorersDRXBW Dragons ExaltedBCRBW Boundaries CrossedPLSBW Plasma StormPLFBW Plasma FreezePLBBW Plasma BlastLETBW Legendary TreasuresKDKalos Starter DeckDRVDragon VaultPRpromo's BW 33 en verder; XY 1 e.v.MCDMcDonalds Collection 2MCDMcDonalds Collection 3

 

De rondes zullen gespeeld worden volgens Zwitsers systeem, met een aparte Top-cut. Het aantal ronden Zwitsers wordt bepaald door het aantal deelnemers, waarbij 2-uit-3 gespeeld wordt in rondes van 50 minuten + 3 beurten. Voor de Top-cut (maximaal 8 spelers per divisie) wordt 2-uit-3 gespeeld in rondes van 60 minuten + 3 beurten. Voor zover mogelijk worden de divisies zo veel mogelijk gescheiden gehouden van elkaar.

De spelers worden ingedeeld over 3 spelersdivisies, bepaald door het geboortejaar. De divisies zijn:

Junior divisie: geboren in 2003 of later;

Senior divisie: geboren in 1999, 2000, 2001 of 2002;

Masters divisie: geboren in 1998 of eerder. 

 

Waar moet je aan denken voor een toernooi

 Zorg dat je het nummer van je Pokémonspelerspas (PlayerID kaart) bij je hebt;

 Zorg dat je de toernooi regels doorgelezen hebt, zodat je weet wat je mee moet nemen naar een evenement;

 Zorg dat je decklistformulier (zie onder de knop "Inschrijven › Decklist") volledig ingevuld is vooraf aan het toernooi;

 Zorg dat de kaarten van je deck op de volgorde van je decklist liggen i.v.m. controle vooraf aan het toernooi;

 Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent, want wie te laat komt kan een "round loss" krijgen. 

 

 

Prijzen

Voor de eerste tot en met vierde plaats van iedere divisie zijn er boosters van Legendary Treasures. De 1e plaats krijgt 18 boosters, de 2e plaats 10 boosters en de 3e en 4e plaats elk 4 boosters. Voor de overige deelnemers is er één booster Legendary Treasures. Daarnaast is er voor alle deelnemers verder nog een City Championships promokaart (zolang de voorraad strekt). 

 

 

Inschrijving

Hoewel de inschrijving voor de City Championships open is en er officieel geen limiet aan het aantal deelnemers is, kan het toch zijn dat de ruimte of het ingeslagen materiaal voor het toernooi op een gegeven moment de beperkende factor kan vormen. Daarom, om teleurstelling te voorkomen is het van belang vast voor in te schrijven. Ook bij verhindering wordt het uitermate op prijs gesteld de toernooi-organisator van je terugtrekking op de hoogte te stellen. Voor inschrijven zie onder de knop"Inschrijven › Toernooien". 

 

 

Kosten

Deelname aan een City Championship kost 5 euro. 

 

 

Side events

Voor diegenen die niet tot de Top-cut doordringen kan er eventueel bij voldoende interesse een side event georganiseerd worden. Of een side event plaatsvindt is vrij aan de organisatoren van die betreffende City Championships.

 

Voor de wedstrijddata zie de knop "Toernooien › Toernooiagenda". 

 

Wat is het Nederlands Kampioenschap?

Het Nederlands Kampioenschap is een toernooi dat opengesteld is voor allen met de Nederlandse nationaliteit of aantoonbaar woonachtig in Nederland (voor een aaneengesloten periode van tenminste 6 maanden). Alle deelnemers dienen in het bezit te zijn van een PlayerID en spelers in de Masters divisie moeten in principe 5 Play! Points behaald hebben in dit speelseizoen. Wie hierover vragen heeft of problemen met zijn/haar My Trainer Club account kan contact opnemen met de organisator (info@pokemon-organizedplay.eu).

 

Naast de Top 4 winnaars die elk met de behaalde 500 Championship Points meteen een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen, zijn deze Championship punten ook van belang of je nog kans maakt op een uitnodiging op basis van je plaats in het eindklassement van de Europese zone (Wie meer wil weten over Championship punten (klik hier)).

 

 

Waar is het Nederlands Kampioenschap?

Het Nederlands Kampioenschap vindt plaats in Buurtcentrum Op Eigen Wieken, Valkenpad 3-5, 2317 AN Leiden, Nederland.

 

 

Wanneer is het Nederlands Kampioenschap?

Het toernooi wordt gehouden over 2 dagen, namelijk op . De inschrijving start op zaterdag 14 juni om 9.00 uur (zaal open). Spelers die niet om 10.15 uur in de rij voor de registratie/deckcontrole staan en in het bezit zijn van een volledig ingevulde decklist, zullen geregistreerd worden voor dit toernooi met een eerste ronde verlies. Zo snel mogelijk daarna wordt de wedstrijd opgemaakt.

De voorrondes worden op 14 juni 2014 gespeeld, de finales op zondag 15 juni 2014. De eerste finaleronde start op zondag om 10.30 uur (zaal open 10.00 uur). 

 

Toernooistructuur

Er wordt gespeeld met je eigen deck volgens het Modified Constructed Format. Dat wil zeggen dat er een beperking ligt op de kaarten die je mag gebruiken. Voorafgaand aan en ook tijdens de wedstrijd vinden er deckcontroles plaats. Bij de deckcontrole voorafgaand aan het toernooi dien je een decklist af te geven.

 

De rondes zullen gespeeld worden volgens Zwitsers systeem, met een aparte Top-cut. Het aantal ronden Zwitsers wordt bepaald door het aantal deelnemers, waarbij 2-uit-3 gespeeld wordt in rondes van 50 minuten + 3 beurten. Voor de Top-cut (maximaal 8 spelers) wordt 2-uit-3 gespeeld in rondes van 60 minuten + 3 beurten, op basis van single-elimination.

 

Alleen kaarten die voorkomen in de onderstaande sets mag je gebruiken:

 

afkorting

 

serie naam

 

symbool

 

NXDBW Next DestiniesDEXBW Dark ExplorersDRXBW Dragons ExaltedBCRBW Boundaries CrossedPLSBW Plasma StormPLFBW Plasma FreezePLBBW Plasma BlastLTRBW Legendary TreasuresKSSKalos Starter SetXYXYXY2XY FlashfireDRVDragon VaultPRpromo's BW 33 en verder; XY 1 e.v.MCDMcDonalds Collection 2MCDMcDonalds Collection 3

 

De spelers worden ingedeeld over 3 spelersdivisies, bepaald door het geboortejaar. Deze divisies zijn:

Junior divisie: geboren in 2003 of later;

Senior divisie: geboren in 1999, 2000, 2001 en 2002;

Masters divisie: geboren in 1998 of eerder.

 

 

Waar moet je aan denken voor een toernooi

 Zorg dat je jouw PlayerID nummer bij je hebt;

 Zorg dat je de toernooi regels doorgelezen hebt, zodat je weet wat je mee moet nemen naar dit evenement;

 Zorg dat jouw decklistformulier volledig ingevuld is vooraf aan het toernooi;

 Zorg dat de kaarten van je deck op de volgorde van je decklist liggen i.v.m. controle vooraf aan het toernooi;

 Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent, want wie te laat is in de rij voor inschrijving/deckcontrole zal geregistreerd worden met een eerste ronde verlies.

 

 

Prijzen (onder voorbehoud!)

Er zijn gegarandeerd prijzen voor de beste 16 spelers in elke divisie. Iedere deelnemer ontvangt eenspeciale promo kaart en een speciaal voor het toernooi ontworpen toernooi legale National Championships Nederland 2014 dobbelsteen (voor beide geldt zolang de voorraad strekt).

 

De top 16 spelers ontvangen:

1e plaats:

 Pokémon TCG National Championships Champion Trofee

 Een uitnodiging voor deelname aan de Wereldkampioenschappen in Washington D.C., USA (15 – 17 augustus 2014)

 Een reisticket naar de Wereldkampioenschap in Washington D.C., USA

 72 Pokémon TCG boosters XY Flashfire

 500 Championship Points

 

2e plaats:

 Pokémon TCG National Championships Finalist Trofee

 Een uitnodiging voor deelname aan de Wereldkampioenschappen in Washington D.C., USA (15 – 17 augustus 2014)

 72 Pokémon TCG boosters XY Flashfire

 500 Championship Points (@ kicker 4)

 

3e plaats:

 Pokémon TCG National Championships Semifinalist Trofee

 Een uitnodiging voor deelname aan de Wereldkampioenschappen in Washington D.C., USA (15 – 17 augustus 2014)

 36 Pokémon TCG boosters XY Flashfire

 500 Championship Points (@ kicker 8)

 

4e plaats:

 Pokémon TCG National Championships Semifinalist Trofee

 Een uitnodiging voor deelname aan de Wereldkampioenschappen in Washington D.C., USA (15 – 17 augustus 2014)

 36 Pokémon TCG boosters XY Flashfire

 500 Championship Points (@ kicker 8)

 

5e tot en met 8e plaats:

 36 Pokémon TCG boosters XY Flashfire

 100 Championship Points (@ kicker 32)

 

9e tot en met 12e plaats:

 18 Pokémon TCG boosters XY Flashfire

 80 Championship Points (@ kicker 64)

 

13e tot en met 16e plaats:

 18 Pokémon TCG boosters XY Flashfire

 60 Championship Points (@ kicker 64)

 

17e tot en met 32e plaats:

 40 Championship Points (@ kicker 128)

 

33e tot en met 64e plaats:

 30 Championship Points (@ kicker 256)

 

65e plaats tot en met 128e plaats:

 10 Championship Points (@ kicker 512)

 

Onder alle deelnemers worden er ook allerlei leuke Pokémon goodies verloot.

 

 

Inschrijving

Voor wie mee wil doen aan het Nederlands Kampioenschap is het van belang je van tevoren in te schrijven via het formulier op deze site, zodat de organisatie weet op hoeveel spelers zij kan rekenen. Ook bij verhindering wordt het uitermate op prijs gesteld de toernooiorganisator van je terugtrekking op de hoogte te stellen.

Voor inschrijven zie bovenaan deze pagina in de zwarte balk onder de knop Inschrijven > toernooien.

 

 

Side Events

Diegenen die zich niet voor de finales plaatsen kunnen op zondag 15 juni meedoen met side events die we organiseren. Er zal o.a. een mutant-draft georganiseerd gaan worden met leuke prijzen. Kortom, beide dagen volop Pokémon plezier.

 

 

Kosten

Deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen is gratis.