Pokemonstad.jouwweb.nl
Home » heart gold en soul silver

heart gold en soul silver

Wi-Fi eventsGymleiders (Johto)Gymleiders (Kanto)Elite 4Pokémon Trainer RedSpeciale Pokémon (nieuw)PokéathlonShards voor Berries

 

Je begint in het dorpje New Bark Town wat in de Regio Jotho ligt. Je krijgt een Starter van Prof. Elm, een Pokedex van Prof. Oak, en de reis kan beginnen! Je ontmoet tijdens je reis veel nieuwe mensen en Pokemon. Het doel is om de beste Pokemon Trainer te worden. Dus vang elke Pokemon, versla alle Trainers, en word de aller beste! Later in het spel kun je net als in Pokemon Gold & Silver ook naar de Regio Kanto, om ook daar de beste te worden!

 

Pokemon Heart Gold & Soul Silver zijn in de Style van Pokemon Diamond & Pearl & Platinum. Dat ziet er dus een stuk beter uit dan op de Gameboy Color! De muziek is ook vernieuwd, maar lijkt nog steeds op de muziek van Pokemon Gold & Silver. 

Als je in het Pokecenter naar de Union Room wilt, hoef je geen roltrap op maar kun je met de trap. Vergeleken met Pokemon Diamond, Pearl & Platinum is er nu meer te doen met het Touchscreen. Je kunt nu via het Touchscreen je spel opslaan, in de PokeDex kijken, de PC opstarten en Pokemon verplaatsen in de Box en meer. Ook kun je op bepaalde plekken een foto maken. Als de foto is gemaakt kun je het zien op de PC. In de spellen Pokemon Gold & Silver kon je de Safari Zone niet in, nu bij Pokemon Heart Gold & Soul Silver kan het wel!

 

Bij de spellen Pokemon Heart Gold & Soul Silver krijg je er een PokeWalker bij! De PokeWalker is een stappenteller. Zo kun je een Pokemon van Heart Gold of Soul Silver erheen zenden, en bij elke stap die je zet krijgt de Pokemon op de PokeWalker er 1 Exp. Point bij. Het lijkt best veel op de Day Care, maar dan in het echt! Zo kun je dus je Pokemon Trainen, en tegelijk wandelen. Je kunt ook op de PokeWalker een Item vinden, of tegen een Pokemon vechten. Je kunt er ook Pokemon op vangen door het te verzwakken, en een Pokeball te gooien. De Items en Pokemon kun je dan weer zenden naar Pokemon Heart Gold of Soul Silver.

 

 

In de Game Boy Color cartridge van Pokémon Gold en Silver is een klein klokje ingebouwd. Hierdoor weet het spel voortdurend hoe laat het is. Het eerste dat je moet doen als je het spel begint is de tijd invoeren en even later de dag van de week. De tijd en dag van de week spelen in het spel een hele belangrijke rol. Je kunt natuurlijk elke dag of tijd invullen, maar het is het gemakkelijkst als je gewoon de echte tijd invult. Op die manier is het wat gemakkelijker om rekening te houden met alle gebeurtenissen in het spel, die van de dag of het tijdstip afhankelijk zijn.

 

De dag in de Gold en Silver spellen is onderverdeeld in drie gedeeltes:Ochtend: 4:00am - 9:59amDag: 10:00am - 5:59pmNacht: 6:00pm - 3:59amNatuurlijk ziet het speelveld er in zo'n dagdeel anders uit. Gedurende de dag is het lichter dan in de nacht. Maar ook het spel verandert en als je er geen rekening mee houdt kan dat een behoorlijke invloed op het verloop van je avontuur hebben.

 

 

Sommige Pokémon komen alleen gedurende bepaalde dagdelen te voorschijn. Sommige Pokémon zijn echte nachtdieren. Bijvoorbeeld Hoothoo, de Uilpokémon, zul je alleen 's nachts kunnen vinden. Als je dus nooit tijdens de nachtelijke uren speelt, zul je dus nooit de mogelijkheid krijgen om een Hoothoot te vangen.

 

Voor andere Pokémon geldt dat je tijdens andere uren van de dag een grotere kans hebt om ze tegen te komen dan op andere uren. Als je overdag vist heb je bijvoorbeeld meer kans om een Corsola te vangen. Vis je daarentegen 's nachts dan is het waarschijnlijker dat je een Staryu aan de haak slaat. In het gebied waar je Meowth kunt vinden heb je meer kans om er 's nachts een tegen te komen dan 's ochtends.

 

Er is zelfs meer. Bij sommige Pokémon is er zelfs verschil in sterkte wanneer je ze op een ander tijdstip tegenkomt.

 

Iedereen weet dat in Pokémon Red, Blue en Yellow Eevee kan evolueren naar drie verschillende types als je van een speciale steen gebruik maakt. In Gold en Silver zijn er nog twee evoluties van Eevee. Deze krijg je niet door stenen te gebruiken, maar door Eevee voldoende te trainen gedurende de nacht of overdag. Als je Eevee voornamelijk overdag laat vechten zal hij naar een Espeon evolueren. Espeon is een Psychopokémon. Umbreon is de andere evolutie van Eevee en die kun je krijgen als je Eevee voornamelijk 's nachts traint. Umbreon is een "Dark"pokémon.

 

Er zijn ook gebeurtenissen die één keer in de week plaatsvinden. Er is bijvoorbeeld elke vrijdagnacht een loterij in een speciaal gebouw. Als de getrokken nummers overeenkomen met het ID nummer op je Pokémon Gold of Silver cartridge, win je een geweldige prijs.

 

Er zijn winkels die maar op drie dagen van de week open zijn. In zo'n winkel kun je dan heel goedkoop allerlei dingen kopen. Als zo'n winkel in het weekend open is kun je er alleen maar geneesmiddelen kopen.

 

Je Pokégear bevat een radio. De radio speelt verschillende melodieën, afhankelijk van de tijd en de dag van de weekwill. Deze liedjes hebben ieder hun speciale aantrekkingskracht op bepaalde Pokémon.

 

Sommige TMs kun je alleen op specifieke dagen winnen. Sommige tegenstanders willen alleen maar op één bepaalde dag van de week met je vechten.

 

Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je meedoen aan de "Bug Catchers" wedstrijd. Hier moet je strijden met andere deelnemers om de sterkste en meest coole Insectpokémon te krijgen. Het lijkt heel erg op de Safari zone, maar het verschil is dat je aan het eind slechts één Pokémon mag houden en de deelnemer met de meest coole Pokémon wint de speciale prijs.

 

Zoals je nu wel hebt gemerkt speelt de tijd een belangrijke rol in het spel van de Gameboy Gold/Silver. Wees je dus altijd bewust van de tijd. En speel niet te veel op tijdstippen waarop je eigenlijk niet zou moeten spelen, zoals bijvoorbeeld 's nachts.

 

ParadijzenDigimon Paradijs

Dragonball Paradijs

Hamtaro Paradijs

Medabots Paradijs

Sailormoon Paradijs

Yu-Gi-Oh Paradijs

Kleurplaten Paradijs

ReclameTIP

AffiliatesPkmn.startpagina.nl

Team Rocket.nl

Pokemon Wolken

Pokémon Holland

Sinterklaas is jarig

Affiliate?