Pokemonstad.jouwweb.nl
Home » diamond & pearl

diamond & pearl

VerhaalBewerken

 

Het verhaal speelt zich af in Sinnoh. Zoals gewoonlijk begin je weer met het kiezen van een starter Pokémon. Ook is er nog een ondergronds gangenstelsel. Meerdere spelers kunnen tegelijk tegen elkaar spelen. Het spel kan op twee manieren met meerdere spelers gespeeld worden:

 

lokaal (Onder vrienden, binnen een straal van 10-25 meter)internationaal, via wifi: de Nintendo DS maakt contact met de Nintendo wifi-server, er kan dus met de hele wereld gespeeld, met spelers die ook over een wifiverbinding beschikken.

 

Enkele van de spellen die gedaan kunnen worden zijn:

 

Naar fossielen en edelstenen (spheres) zoekenEen eigen basis bouwenEen soort vlaggenroof, waarbij spelers elkaar kunnen belemmeren door vallen te zetten

 

Er komt verder een nieuwe professor in het verhaal voor, die in de Japanse versie "Nanakamodo" heet. In de Engelse spellen zal hij professor Rowan heten. Het doel van het spel is om Pokémon meester te worden door de Pokémon League en de Elite 4 te verslaan, en om alle Pokémon in het spel te vangen. In Amerika zijn de spellen op 22 april 2007 in de winkels verschenen. In Europa kwamen de spellen op 27 juli 2007 uit. Het heeft 493 pokemons.

 

In principe zijn allebei de versies hetzelfde -je speelt in dezelfde wereld en je beleeft hetzelfde avontuur- maar er is wel degelijk een subtiel verschil. In een slimme poging om een levendige ruilhandel te stimuleren heeft Nintendo aan allebei de versies twintig unieke Pokémon toegevoegd.

 

Dat wil zeggen dat er in Pokémon Diamond twintig Pokémon's te vangen zijn die niet in Pokémon Pearl voorkomen. En op dezelfde manier zijn er zo ook in Pokémon Pearl twintig unieke Pokémon te vangen die niet in Diamond voorkomen.

 

De unieke Pokémon in Diamond zijn

 

SeelDewgongScytherMurkrowScizorPupitarTyranitarPoochyenaMightyenaAronLaironAggronKecleonCranidosRampardosHonchkrowStunkySkuntankDialga

 

Aangezien je in Pokémon Diamond en Pearl ook Pokémon kunt ruilen via de Nintendo Wi-Fi Connection (en natuurlijk ook nog steeds rechtstreeks, via local wireless, met mensen die naast je staan) maakt het zelfs voor fans zonder vrienden niet meer zoveel uit welke versie je koopt. Door te ruilen kun je uiteindelijk toch alle Pokémon die je wilt te pakken krijgen.

 

 

 

Van elke Pokemon is er natuurlijk een plaatje en staat er algemene informatie zoals de evolutielijn en het nummer. Daarnaast kun je zien welke aanval de Pokémon leert en op welk level. Verder kun je zien welke TM's en HM's de Pokémon in de verschillende spellen kan leren, en welke Move Tutor aanvallen je die pokémon kunt leren. Je vindt de Base Stats, de Effort Points en ook staat er nog informatie over het paren in. Ook kun je zien waar je de Pokémon in de verschillende spellen kunt vangen.